13 Aralık 2013 Cuma

Etimekli ayva tatlısı

Malzemeler
4 orta boy ayva
1 paket etimek
10 çorba kaşığı toz şeker
6 adet karanfil
Muhallebi için
1 litre süt
 4 çorba kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta
Yapılışı
Ayvalar soyulup dilimlenir.Şeker,karanfil, ayvanın çekirdekleri konularak 1 saat bekletilir.Bıraktığı su yeterli değilse 1çay bardağı su ilavesiyle pişirilir.Pişen ayvalar cam kaseye alınır,çatal yardımıyla ezilir.Tenceredeki ayva suyuna etimekler batırılarak borcama dizilir.Üstüne ezdiğimiz ayvalar yayılır.Diğer tarafta süte yumurta konulup çırpılır.Mısır nişastası ilave edilerek pişirilir.En son şeker ve vanilya konulur.Muhallebi ılınınca mikserle 5 dakika çırpılır.Ayvanın üzerine dökülür,buzdolabına konur.Servis sırasında üstüne nar serpilir.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder