20 Ağustos 2010 Cuma

Kuru Üzümlü Armut ve Muz Kompostosu

Malzemeler:

1 Su Bardağı Kuru Üzüm
3 Adet Orta Boy Armut
1 Adet Dilimlenmiş Muz
10 Adet Dilimlenmiş Kuru Kayısı
12 Su Bardağı Su
1,5 Su Bardağı Toz Şeker
1 Limonun Suyu
1 Adet Çubuk Tarçın
5-6 Adet Karanfil

Yapılışı:

Kuru üzümleri yıkadıktan sonra suda biraz bekletelim.12 su bardağı su ve toz şekeri kaynatalım.Kuru üzüm,muz,kayısı,armut,limon suyu,karanfil ve tarçını ekleyip armutlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.Tencerenin ağzını kapatıp 15 dakika bekletelim.İçinden tarçın çubuğunu çıkartıp buzdolabına koyalım.

~Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder