Malzemeler:
1 Su Bardağı Kuru Üzüm
3 Adet Orta Boy Armut
1 Adet Dilimlenmiş Muz
10 Adet Dilimlenmiş Kuru Kayısı
12 Su Bardağı Su
1,5 Su Bardağı Toz Şeker
1 Limonun Suyu
1 Adet Çubuk Tarçın
5-6 Adet Karanfil
Yapılışı:
Kuru üzümleri yıkadıktan sonra suda biraz bekletelim.12 su bardağı su ve toz şekeri kaynatalım.Kuru üzüm,muz,kayısı,armut,limon suyu,karanfil ve tarçını ekleyip armutlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.Tencerenin ağzını kapatıp 15 dakika bekletelim.İçinden tarçın çubuğunu çıkartıp buzdolabına koyalım.
~Afiyet Olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder