30 Eylül 2009 Çarşamba

ETİMEK TATLISI

Etimek Tatlısı

Malzemeler


1 Paket Etimek
1.5 Su bardagı toz şeker
2Su bardagı su
1 lıtre süt
4 çorba kaşığı un
1/2 su bardağı toz şeker
1 pakat vanilya
arzu edılırse 1 adet damla sakızı
1 poşet krem şanti
1.5 su bardağı süt

Yapılışı

1.5 su bardağı toz şeker karamelize edilir.2 su bardağı sıcak su dökülerek kaynatılır.Borcama dizilmiş etimeklerin üzerine dökülür.
Süt,un ve toz şekerle muhallebi pişirilir.Vanilya ve arzuya göre damla sakızı konulur.Etimeklerin üzerine dökülür.
Krem şanti hazırlanır,muhallebinin üzerine dökülür.Buzdolabında bekletilir.

~Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder