27 Şubat 2016 Cumartesi

Elmalı Turta

İçindekiler
-250 gr (oda sıcaklığında) margarin
-1 çay bardağı sıvıyağ
-4 çorba kaşığı yoğurt
-Kabarma tozu
-Vanilya
-4 su bardağı un
-1 su bardağı toz şeker
-2 elma
-Tarçın

Yapılışı
Elmalar rendelenir.Yarım su bardağı toz şekerle pişirilir.Soğuyunca arzuya göre tarçın ve ceviz konulur.Kalan malzemeyle hamur yoğrulur.Hamur ikiye ayrılır.Yağlanmış kare borcama yarısı yayılır.Üstüne elmalı malzeme konur.Kalan yarısı üstüne kapatılır.180 derece fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirilir,Fırından çıkınca üstüne pudra şeker serpilir.

Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder