Kekin ilk katı için malzemeler:
Bir su bardağı şeker
Bir yemek kaşığı su
Kekin ikinci katı için malzemeler:
Üç yumurta
Bir su bardağı şeker
Yarım litre süt
Bir paket vanilya
Kekin üçüncü katı için malzemeler:
Üç yumurta
Bir su bardağı toz şeker
Bir çağ bardağı sıvı yağı
Bir çağ bardağı süt
Bir buçuk su bardağı un
Üç çorba kaşığı kakao
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
Bir paket kabartma tozu
Bir paket vanilya
Yapılışı:
Birinci kat: Şeker ve su eritilerek karamelize edilir.Dökülecek borcam önceden hafifçe ısıtılır.Karamel içine dökülüp yayılır.
İkinci kat: 4 yumurta,1 su bardağı şeker çırpılır.Yarım litre su ilave edilip tekrar çırpılır.Vanilya eklenir.Karamel soğuyunca borcama dökülür.
Üçüncü kat: Yumurta şekerle çırpılır.Sıvıyağ,süt,un,vanilya,kabartma tozu ve kakao ilave edilip karıştırılır.En son ceviz konulur.Bu karışım borcamın ortasından akıtılır.
Borcam,önceden 175 derecede ısıtılmış içinde su olan tepsiye yerleştirilir.Yaklaşık 45 dakika pişirilir.Buzdolabında bir gün dinlendirilir.Ters çevrilip servis tabağına konulur.
Afiyet Olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder